LIČNOST DANA

Enis Omerović: Svjetski uspjeh

Studentima prava iz Zenice tri prva mjesta na takmičenju u Dubrovniku

Omerović: Vođa tima zeničkog Pravnog fakulteta. Facebook

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

15.3.2020

Profesor Enis Omerović bio je vođa tima zeničkog Pravnog fakulteta koji je osvojio prvo mjesto na međunarodnom takmičenju „Adriatic Moot Court“, koje je organizirano na fakultetu „Inter University Centre“ u Dubrovniku. 

U moru negativnih i paničnih, ova vijest oduševila je bosanskohercegovačku javnost, a samo je jedna u nizu potvrda da Bosna i Hercegovina posjeduje ogroman potencijal i mlade kojima se može ponositi.



Omerović: Vođa tima zeničkog Pravnog fakulteta. Facebook

Osim prvo, zenički studenti, prevođeni profesorom Omerovićem, osvojili su i treće mjesto, čime je njegov, ali i ponos cjelokupnog Univerziteta u Zenici, još veći.

Iako svjedočimo masovnom odlasku mladih iz naše zemlje, koji često odlučuju da se obrazuju u zemljama svijeta, Omerović i njegovi studenti najbolji su pokazatelj da se znanje i umijeće mogu steći i u domovini.

Ako se zna da su se takmičili u konkurenciji kolega iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Turske, Rusije, Poljske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, tim je uspjeh mladih Zeničana, predvođenih Omerovićem, još veći.

Profesor Omerović rođen je 5. juna 1981. godine, a inače je prodekan za naučnoistraživački rad na Pravnom fakultetu u Zenici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.