LIČNOST DANA

Hasan Salihamidžić: Još jedna pobjeda

Dok su igrači osvajali trofej u Kataru, on u tišini napravio još jedan dobar posao

Salihamidžić: Vrhunski sportski menadžer. Agencije

N. Demirović

14.2.2021

Bajern je prvak svijeta i osvojio je sva takmičenja u kojima je nastupao u posljednje dvije godine. A taj Bajern ni manje ni više nego na jednoj od ključnih funkcija ima nekadašnjeg bh. reprezentativca Hasana Salihamidžića.

Pobijedio je u početku svog direktorskog mandata neke legende Bavaraca koje su imale sumnje, a dok je njegov tim u Kataru igrao utakmicu za dolazak na krov svijeta i uspio još jednom slaviti, Hasan je u tišini odradio još jedan veliki posao za klub.

Dajo Upamekano (Dayot Upamecano) trenutno je član Lajpciga i jedan je od traženijih defanzivaca, ali svi koji su ga željeli u svojim redovima pred sobom su imali Salihamidžića i njegovu moć uvjeravanja. Upamekano je novi igrač Bajerna i Bavarcima će se priključiti tokom ljeta, a bit će plaćen oko 40 miliona eura.

Hasan Salihamidžić rođen je 1. januara 1977. godine u Jablanici. Nosio je dres HSV-a, Bajerna, Juventusa i Volfsburga, a za reprezentaciju BiH odigrao je 42 utakmice i postigao šest golova. Sportski direktor Bajerna je od 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.