LIČNOST DANA

Aida Petonjić: Heroj na prvoj liniji

Mjesecima radi u Covid odjelu bijeljinske bolnice i bori se za svakog pacijenta

Lj. Lj.

Aida Petonjić

Foto: ARHIV


Medicinska sestra Aida Petonjić, već deset godina zaposlena u bijeljinskoj bolnici, mjesecima radi kao dobrovoljac u Covid odjelu. Kada se pošast zvana koronavirus počela širiti i našom zemljom, Petonjić se nijednog trenutka nije dvoumila - odmah se uključila u medicinsku ekipu koja je u stalnom kontaktu s najugroženijim, inficiranim pacijentima.

Dok su se mnogi plašili i izaći iz domova, Aida kaže da uopće nije razmišljala o eventualnom riziku po vlastito zdravlje. Nosila ju je samo jedna misao - najvažnije je pomoći ljudima. A znala je da rizik postoji, da kod kuće ima stare roditelje, a i njen suprug, također. Brinula se i za svog 17-godišnjeg sina, ali je ništa ni u jednom trenutku nije pokolebalo u humanoj misiji.

Jer, kako kaže, uz striktno poštovanje profesionalnih normi i pravila, uz pridržavanje epidemioloških mjera, nošenje vizira, maski, održavanje distance, sve se može podnijeti i prebroditi.

Aida Petonjić i njene kolege, heroji u bijelom, zaslužuju najviša priznanja i poštovanje jer, stalno izlažući svoj život opasnosti, bore se da spase živote svojih pacijenata.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Fata Orlović: Nanin muštuluk
LIČNOST DANA
Muriz Memić: Snaga očinske ljubavi
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na