LIČNOST DANA

Benjamina Karić: Osmijeh i optimizam

Vijećnici kao da su poslušali poruke građana - mladima treba dati šansu

Karić: Prvi nastup ohrabruje. Avaz

A. Bajramović

10.4.2021

Iako će joj, u šarenilu stranaka, njihovih interesa i međusobnih odnosa, biti potrebno vremena i iskustva, Sarajevo je dobilo gradonačelnicu koja simbolizira vrijednosti koje su mu posljednjih godina, pa i decenija, nedostajale. Gradski vijećnici jednoglasno su na ovu dužnost imenovali najmlađu doktoricu pravnih nauka u BiH, 30-godišnju Benjaminu Karić, te na taj način kao da su poslušali poruke građana - mladima treba dati šansu, dosta je podobnih i vrijeme je za obrazovane.

Svojim prvim nastupom, porukama da je Sarajevo grad prijateljstva, pozivom da mu se pokaže ljubav, onako kako i Sarajevo pruža ruke mnogima kojima je postalo dom, Karić kao da najavljuje period koji bi trebale obilježiti neke nove vrijednosti u političkom životu glavnog grada.

Pitanje je koliko će nova gradonačelnica moći utjecati na promjene koje su nužne i koje iz Sarajeva trebaju zatalasati cijelu BiH, ali njen prvi nastup, odmjeren i uz optimizam i osmijeh, ohrabruje.

Benjamina Karić rođena je 1991. u Sarajevu. Doktorica je pravnih nauka i autorica više od 50 publikacija, knjiga, članaka i prijevoda s latinskog jezika. Akademskim radom bavi se od završetka studija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.