RIGA

Selektor Bosnić ostao bez još četiri igrača

Nažalost, poslije Sejfića, ostali smo i bez Buze, Matkovića i Talića

Bosnić: Koga nema, bez njega se mora i može. Arhiva

Piše: G. Šumar

15.2.2021

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila su danas u Rigi, gdje će utakmicama protiv Grčke i Bugarske (20. i 22. februar) zaključiti kvalifikacije za Eurobasket

Igrački kadar

Nažalost, selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić primoran je ponovo skraćivati spisak, jer su zbog bolesti i povreda otpali i Ismet Sejfić, te Karlo Matković, Darko Talić i Nedim Buza. U našem timu neće biti ni Amara Alibegovića, jer mjesta ima samo za jednog naturalizovanog igrača - Džon Roberson (John Roberson).

- Nažalost, poslije Sejfića, ostali smo i bez Buze, Matkovića i Talića, koji su u ovom kvalifikacijskom ‘prozoru’ trebali dobiti veću minutažu, rekao je selektor Bosnić, koji bi za predstojeće utakmice na raspolaganju trebao imati: Robersona, Sanija Čamparu, Muhameda Pašalića, Aleksandra Lazića, Adina Vrapca, Emira Sulejmanovića, Tihomira Vranješa, Harisa Delalića, Kenana Kamenjaša, Amara Gegića, Ajdina Penavu i Juru Zupca.


Sutra prvi trening

Ranije su otpali Jusuf Nurkić, kapiten Miralema Halilovića, Milan Milošević, Edin Atić i Džanan Musa

- Koga nema, bez njega se mora i može. Veselim se našem prvom treningu u utorak... Nadam se da će testovi koje smo uradili danas biti negativni i da ćemo moći računati na ovih 12 igrača koje trenutno imamo, zakljuučio je Bosnić.

Naša košarkaška reprezentacija ranije je osigurala plasman na Eurobasket.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.