KVALIFIKACIJE ZA EP

Sulejmanović: Utakmice u Rigi trebamo iskoristiti da rastemo kao ekipa

I Grci su došli oslabljeni, ali trebamo se fokusirati na sebe i odigrati što bolje, kao što smo igrali u prošlim prozorima

Bosnić i Sulejmanović. Arhiva

Piše: G. Šumar

17.2.2021

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenira u Rigi, gdje će protiv Grčke (subota) i Bugarske (ponedjeljak) zaključiti kvalifikacija za Eurobasket.

- Svi smo spremni došli na okupljanje, rekao je centar Tenerifa Emir Sulejmanović, te dodao:


- Fale nam neki igrači, ali selektor opet može da proba više igrača te vidi na koga može računati u budućnosti. Već smo plasmanom na Eurobasket ostvarili cilj, tako da ove dvije utakmice trebamo iskoristiti da se još bolje uigramo i rastemo kao ekipa. Naravno, moramo dati sve od sebe da pokušamo obje utakmice pobijediti. Prvo igramo protiv Grka... I oni su došli oslabljeni, ali trebamo se fokusirati na sebe i odigrati što bolje, kao što smo igrali u prošlim prozorima, zaključio je Sulejmanović.

Selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić pred okupljanje u Rigi suočio se s nekoliko otkaza. No, dobro je što nema novih zdravstvenih problema.

- Jako hladno vrijeme nas je dočekalo u Rigi, minus 15 sepeni, prenosi Vedran Princ, koji je na mjestu sporstkog direktora reprezentacije naslijedio Samira Avdića, te dodaje:


Imamo komfornu situaciju

- Nema puno hodanja, ne izlazimo vani. Što se tiče ekipe, imalo smo velikih problema pri sastavljanju tima. Dosta otkaza, povrijeđenih i igrača s pozitivnim nalazima… Stvarno nam je jako žao zbog dva mlada igrača, Matkovića i Talića, koji su prijavili povrede u zadnji tren. Selektor Bosnić je jako računao na njih i želio da im pruži priliku. Imamo jednu komfornu situaciju jer smo ranije osigurali odlazak na Evropsko prvenstvo. Ali, ovi momci ovdje, zajedno sa stručnim štabom, žele ponovo dati sve od sebe i ići će na pobjede, ističe Princ.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.