NA LICU MJESTA

Nurkić u Visoko dovodi i jednu od najvećih NBA zvijezda Damiana Lilarda

Definitivno je u planu njegov dolazak ovamo, ako ne ove, onda naredne godine, naveo je Nurkić

Piše: N. Smajlović

28.6.2021

Nurkić sa vjerenicom u društvu Osmanagića posjetio Bosansku dolinu piramida. N. Smajović

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić sa vjerenicom Eminom Durić posjetio je Bosansku dolinu piramida. U društvu sa domaćinom dr. Semirom Osmanagićem proveo je skoro cijeli dan u obilasku Kompleksa Ravne, Muzeja Fondacije, tunela Ravne i parka „Ravne 2“, a nakon obilaska bio je prepun pozitivnih utisaka, ali i najavio još jednog izuzetno poznatog gosta.

– Hvala dr. Semiru i Novaku Đokoviću koji me prvi pozvao da dođem na piramide. Čovjek iz susjedne zemlje zvao mene da dođem da ovo vidim, iako sam odavde udaljen svega dva sata vožnje, i jedino mi je žao što nisam ranije došao. Ovo je fascinantno, ništa slično nisam nigdje vidio, iako sam mnogo putovao. Volio bih da svi Bosanci i Hercegovci dođu i molim vas da dođete ovamo, jer je ovo nevjerovatan osjećaj i nezaboravno iskustvo. Sve je jako zanimljivo, od piramida, preko tunela, pa sve do parka koji smo obišli. Očaran sam sa ovim što sam vidio – izjavio je Nurkić.

Upitan da kaže da li će svoje suigrače i prijatelje iz NBA lige pozvati na dolazak u Bosansku dolinu piramida, Jusuf je otkrio kako sigurno hoće, ali i kako se jedna od zvijezda NBA lige raspitivala za dolazak.

– Tokom sezone sam imao mnogo pitanja o piramidama, većina je izrazila i želju za dolaskom, a s obzirom na to da znate moj odnos sa Damianom Lilardom (Lillard) definitivno je u planu njegov dolazak ovamo, ako ne ove, onda naredne godine. Damian sigurno dolazi kod mene, a onda ćemo zajedno i ovamo – kazao je Nurkić.

Osim dr. Osmanagića, gosta je dočekao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je pozdravio Nurkića, zahvalio se na dolasku, a ujedno pojasnio i šta turizam, ali i dolazak brojnih poznatih gostiju znači za razvoj Visokog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.