GENERALNI SEKRETAR KSBIH

Amer Čolan za "Avaz": Svi smo za Bosnićev ostanak

Članovi UO su razgovarali sa selektorom i njegov stav će nam prenijeti na sjednici

Čolan: Ne razmišljamo drugačije osim da Bosnić ostane selektor. ARHIV

Piše: A. Vatreš

15.6.2022

Članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH sutra će raspravljati o budućnosti Vedrana Bosnića na klupi naše reprezentacije.

Rasprava o ostavci

Podsjetimo, Bosnić je prošle srijede podnio ostavku na funkciju selektora, a kao razloge je, između ostalog, naveo grubo miješanje u njegov izbor reprezentativaca i neispunjavanje ugovornih obaveza.

Uoči zakazane sjednice generalni sekretar KSBiH Amer Čolan nam je otkrio kako su s Bosnićem obavljeni razgovori i da bi danas trebalo biti poznato da li on odlazi ili ostaje.

- Članovi Upravnog odbora su razgovarali sa selektorom. Ja zaista nisam, jer smatram da to oni trebaju uraditi. Kao što sam rekao, oni su to napravili i svoje zapažanje će iznijeti na sjednici UO koja je zakazana za četvrtak u 13 sati – objasnio je Čolan za “Dnevni avaz”.

Čolan se osvrnuo i na nedavnu izjavu potpredsjednika Dalibora Miloša, koji je u razgovoru za naš list rekao kako će se pokušati “ispeglati” situacija s Bosnićem.

Jasan stav

Kako je istakao Čolan, stav svih u KSBiH je da Bosnić treba ostati selektor.

- To je naš stav i uvijek je bio. Mi ga nismo nikad ni mijenjali. S druge strane, njegov stav će nam prenijeti članovi UO. Vidjet ćemo šta nam je onda raditi. Da li ostaje ili ne. Mi ne razmišljamo drugačije osim da on ostaje – rekao je Čolan.

Nedugo nakon Bosnićeve ostavke uslijedila je i ostavka jednog od potpredsjednika Mirze Teletovića, čiji dopis još nije stigao u Savez.

- Mi na papiru ništa nismo dobili od gospodina Mirze Teletovića i nemamo ništa osim izjave koja se pojavila u medijima, odnosno na njegovom profilu. Vidjet ćemo kada to dobijemo u pisanoj formi. Ja se isto nadam da će on doći na sastanak UO – dodao je Čolan.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.