PRIJELAZNI ROK

Sin najpoznatijeg bh. sportskog komentatora Emir Topalbećirević potpisao za KK Škofja Loka

Sretan sam jer karijeru i svoj košarkaski razvoj mogu nastaviti u državi koja je aktuelni evropski prvak, rekao je talentovani košarkaš

Emir Topalbećirević. Avaz

Piše: G. Š.

19.8.2022

Mladi bh. košarkaš Emir Topalbećirević (18) potpisao je jednogodišnji ugovor sa slovenačkim KK Škofja Loka, uz mogućnost produženja na još dvije godine. 

Razvojni put

Osamnaestogodišnji Topalbećirević je s prvim profesionalnim ugovorom nastavio svoj razvojni put. U karijeri je igrao u mlađim kategorijama KK Real Way, OKK Spars, KK Koš, a zadnje četiri sezone u Univerzitetskom kosarkaskom klubu Igman Burch. Također, bio je član kadetske reprezentacije BiH 2019 godine. Visok je 201 centimetar i igra na poziciji četvorke, a u mlađim kategorijama igrao je i na poziciji petice. Krasi ga dobar šut kao i odličan pregled igre.

- Sretan sam jer karijeru i svoj košarkaski razvoj mogu nastaviti u državi koja je aktuelni evropski prvak i u kojoj je košarka izuzetno popularna, rekao je Emir Topalbećirević za "Avaz" i dodao:

- Ja ću igrati za U-20 selekciju, a svima nam je cilj, i meni i stručnom stabu, da se nakon procesa privikavanja na novu ekipu, priključim i prvom timu


Upisao sportski menadžment

Posebno je ponosan na činjenicu da u Sloveniji nastavlja obrazovanje, s obzirom na to da je upisao studij sportskog menadžmenta na Univerizitetu u Maribor. Kako kaže, sport je izuzetno važan u njegovom životu, jer od kada zna za sebe, to je bila dominantna sfera njegovog interesovanja.

Inače, Emir je sin najpoznatijeg bh. sportskog komentatora Sabahudina Bahe Topalbećirevića.

Emir Topalbećirević. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.