LIFESTYLE

Znate li šta je seksualna zabluda?

Tanka linija između naklonosti i flerta

J.K.

26.12.2015

Svaka žena se barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protivnapad i otvoreno flertuje pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Muškarci svaki znak naklonosti od strane pripadnica ljepšeg pola tretiraju kao flert, uključujući i najobičniju ljubaznost.

Muškarci su evolucijom, osim većeg mozga i ljepšeg izgleda, dobili i neke probleme. Na primjer, svaki ženski znak pažnje doživljavaju seksualno kako im ne bi slučajno pobjegla prilika za reprodukcijom, kažu stručnjaci za veze.

Naravno, svaka žena se barem jednom našla u situaciji da je ljubazna, ali potpuno neromantična, prema nekom muškarcu koji odmah kreće u protivnapad i otvoreno flertuje pokušavajući iskamčiti neki spoj.

Čak 90 odsto žena našlo se u toj situaciji, a fenomen je dobio i ime – seksualna zabluda.

Evolucija je tu odigrala ključnu ulogu, kažu norveški psiholozi koji su zadnji napravili istraživanje na tu temu, a stvar je samo u tome da se ne dogodi propust – ako žena stvarno flertuje, postoji mogućnost da s njom muškarac dobije djecu i prenese dalje svoje gene.

S druge strane, žene seksualni interes percipiraju puno slabije, opet zbog evolucije, jer ako naleti na pogrešnog i ostane sama s djetetom dok oni traže nove žene, rizikuje odgajanje djeteta bez pomoći muškarca.

Uz to, uvijek postoji mogućnost da naleti neki bolji muškarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.