LIFESTYLE

ZANIMANJA Fejzić šminka mladenke, maturantice, ali i glumce

Osamnaestogodišnji samouki makeup artist iz Tuzle

A. BULJUGIĆ

19.1.2016

Studenta prve godine Filozofskog fakulteta na Odsjeku za engleski jezik i književnost Ajdina Fejzića iz Tuzle oduvijek je privlačilo šminkanje. Od malih je nogu volio posmatrati mamu, sestru i prijateljice kako na svoje lice nanose dekorativnu kozmetiku.

Vlastiti trikovi 

- Oduvijek su me privlačili sloboda i kreativnost koje šminkanje nudi. Osim znanja koje sam stekao dok sam svakodnevno gledao mamu i sestru kako nastaje proces uljepšavanja lica, dosta toga sam naučio i putem YouTube makeup tutorijala od raznih, poznatih makeup artista. Međutim, najviše znanja se postigne praksom tokom koje sam razvio nekoliko svojih trikova i tehnika - priča nam ovaj samouki šminker.

U svojoj kratkoj karijeri šminkao je mnoge mladenke i maturantice. Teško mu je izdvojiti ono što najviše voli šminkati na ženskom licu, jer taj čitav proces za njega predstavlja užitak. 

ajdin-fejzic

Fejzić: Najvažnija je praksa

- Morali bi to biti oči i obrazi na kojima se može istaknuti najviše prirodne ljepote te totalno transformirati lice. Začudili biste se šta malo konture i lažnih trepavica mogu učiniti - kazao je mladi Fejzić te dodao da poznate marke kozmetike naručuje putem interneta i oficijelnih makeup stranica, ali kupuje i u gradskim marketima.

Brojne predstave 

Fejzić je i šminker u Pozorištu mladih Tuzla, gdje je kreirao šminku za mnoge predstave kao što su „Romeo i Julija“, „San ljetne noći“ te „Kralj lavova“ i „Ruža“. Učestvovao je i u projektu „Stop nasilju nad ženama“ s Međunarodnom školom Tuzla dok radi i kao vizažist u „Royal Sales Internationalu“ (RSI).

Kreativnost i mašta

Šminkanje za njega predstavlja način izražavanja te ispoljavanje kreativnosti i mašte. Smatra da je šminkanje umjetnost koja bi trebala više da se cijeni.

- Ovim poslom planiram se baviti i u budućnosti. To je nešto što me ispunjava i veoma sam sretan što su posao i užitak spojeni u jedno - istakao je Ajdin te dodao da od zarade može sebi priuštiti sve što mu treba.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.