LIFESTYLE

Svi žele živjeti kao Elon Mask, dok ne vide koliko sati sedmično radi

Avaz.ba

12.2.2018

Elon Mask (Musk), osnivač Tesle i SpaceX-a radi dvostruko više nego prosječan čovjek i svaka minuta njegovog dana je isplanirana.

Budući da je osnivač i šef dvije ogromne kompanije, Mask balansira, ali svoje vrijeme posvećuje svojim izumima. Radi 16 sati dnevno, gotovo svaki dan.

„Bussines Insider“ skupio je informacije iz nekoliko njegovih intervjua, a Muskov prosječni dan bi malo ko izdržao.

Budi se u sedam sati, nakon tačno šest sati sna. Obično preskače doručak, a ako će odvojiti pet minuta za to, pojede omlet i popije kafu. Jedini ritual koji nikada ne preskače je tuširanje, koje smatra najvažnijim ritualom u danu.

Nakon što se probudi, ne prestaje raditi i kod njega nema pauza od sat vremena. Musk radi male pauze od po pet minuta, a pauzu za ručak koristi za sastanke s klijentima, kako ne bi gubio vrijeme. Ponedjeljkom i petkom Mask je u SpaceX-u, a utorkom, srijedom i četvrtkom je u Tesli. Nedjelja je dan za putovanje, a subotom je u SpaceX-u ili se druži sa svojom petoricom sinova.

I dok je s djecom, radi. Jednom je prilikom izjavio da mu je najvažnija stvar u životu spoznaja da može istovremeno biti na mailu i s djecom.

Mask mrzi telefone, a komunikaciju s poslovnim partnerima održava mejlom. Često koristi tajne mail adrese, jer su njegove službene zasute spamovima koji ga ne zanimaju.

Dok prosječan čovjek pije kavu, gleda TV ili jednostavno ne radi ništa, Mask radi na svojim idejama ili smišlja nove. Iako je težak više od 20 milijardi dolara, on ne prestaje raditi. Sedmično u prosjeku radi od 85 do 100 sati, a u krevet ide u 1.00 sat.

Ono malo slobodnog vremena, Mask provodi čitajući. Voli čitati biografije, ali i Gospodara prstenova. Po pitanju hrane nije neki primjer zdravog života, budući da obožava Coca-Colu, roštilj i pomfrit, prenosi Index.hr.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.