TAJLAND

Bogataš ponudio pola miliona KM muškarcu koji će se oženiti njegovom kćerkom

Milioner i njegova kćerka

Avaz.ba

6.3.2019

Tajlandski multimilioner ponudio je 300 hiljada dolara (nešto više od pola miliona KM) i svu svoju imovinu muškarcu koji bi se oženio njegovom 26-godišnjom kćerkom. Sve što traži, kazao je, jeste da muškarac puno radi i učini njegovu mezimicu sretnom.

Arnon Rothdong (58) vlasnik je uspješne plantaže egzotične voćke durijan u tajlandskoj provinciji Čumphon. Njegova kćerka Karnsita pomaže mu da vodi porodični biznis - a on je sad obećao novčanu nagradu muškarcu koji se odluči da mu bude zet.

Arnon Rothdong (58) vlasnik je uspješne plantaže egzotične voćke durijan u tajlandskoj provinciji Čumphon

Zet će dobiti i farmu durijana, najveću u regiji.

Iako je tradicija u Tajlandu takva da mladoženja daje miraz, Rodthong je kazao da je spreman prekršiti tradiciju da bi našao dobrog muža svojoj kćerki.

- Želim nekoga ko će se brinuti za moj posao i održati ga. Ne želim nekoga ko ima super diplomu iz biznisa ili filozofije, već radišnog i upornog muškarca. To je sve - kaže on.

Novac voli trošiti na plastične operacije

Iako ima i sinove, Rodthong je odlučio sve dati zetu: "Čim se vjenčaju, dat ću mu svu svoju imovinu."

Karnsita govori engleski i kineski jezik, nije nikad imala momka i trenutno uživa u pažnji kojom je obasipaju prosci nakon što je otac javno obznanio ponudu cijelom svijetu. 

Kaže da nije ljuta na svog oca, možda "malo iznenađena", jer je za ponudu saznala od prijatelja, a ne od oca. 

- Iznenađena sam i sve mi je pomalo smiješno. Istina je da nemam momka, ali, ako ću se već udati, neka to bude neko ko je vrijedan, neko ko je dobra osoba koja voli svoju porodici - govori Karnsita, koja je dodala da novac voli trošiti na - plastične operacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.