ŽIVOT

Žena u 74. godini rodila blizance, a onda se desila tragedija

Avaz.ba

19.9.2019

Žena iz Indije za koju se vjeruje da je najstarija prvorotkinja na svijetu, leži na jedinici intenzivne njege pored supruga više od sedam dana nakon rođenja bliznakinja.

Novopečeni otac Radža Rao (78) doživio je srčani udar dan nakon što je njegova 74-godišnja supruga Eramati Mangajama carskim rezom rodila dvije djevojčice.

Par se vjenčao 1962. i 57 godina nije imao djece, sve do 5. avgusta, kad su rođene njihove kćerke bliznakinje koje su začete postupkom vještačke oplodnje.

Par koji je u kasnoj životnoj dobi dobio blizance. YouTube/NEWS18 URDU

Kako piše "Hindustan Times", Mangajama je u menopauzi već 25 godina. Zbog toga je donirano jajašce oplođeno spermom njenog supruga.

Sanakajala Umašankar, direktorica indijske bolnice u kojoj je Mangajama rodila, kaže da je porođaj prošao glatko i bez komplikacija za mamu i bebe.

Ipak otac nije izdržao. YOUTUBE/NEWS18 URDU

Međutim, 74-godišnju majku su smjestili na jedinicu intenzivne njege kako bi se što prije oporavila od stresa koji je doživjela. Drugi dan joj se pridružio i suprug Raja, koji se srušio.

Nije poznato zašto još nisu otpušteni s intenzivnog liječenja. Članovi njihove porodice izjavili su da su spremni da preuzmu brigu o djevojčicama ako to bude potrebno.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.