URNEBESNO

Šta može njemačka policija pijanom Bosancu: Oduzeli mu ključeve, on otišao po rezervne i nastavio ka BiH

Oduzeli mu ključeve on se vratio po rezervne i ponovo pijan pred policiju

Pijani Bosanac u Njemačkoj. Ilustracija

Avaz.ba

6.2.2020

Prvi dan februara ove godine bio je zanimljiv jednom Bosancu u Njemačkoj. Policija Zigsdorfa je na autoputu A8 prema Salzburgu, u blizini Bergena, zaustavila Passat slovenačkih registracijskih tablica.  

Zbog vožnje u pripitom stanju državljanin BiH je kažnjen novčano s 500 eura i jednomjesečnom zabranom vožnje u Njemačkoj. 

Kako piše Traunsteiner Tagblatt, za volanom je bio 32-godišnji državljanin BiH, u Austriji zaposlen kao klesar, koji je krenuo kući u BiH.  Budući da je muškarac mirisao na alkohol bio je podvrgnut alkotestu. Pokazalo se da bh. državljanin ima skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio prisustvom rođendanskoj proslavi u noći sa petka na subotu. 

Kažnjen sa 1000 eura i zabranom vožnje četiri mjeseca. Ilustracija

Zabranjeno mu je i da nastavi vožnju tako što je policija oduzela ključeve automobila.

Službenici iste patrole policije Zigsdorfa na autoputu bili su zaprepašteni kada su nepuna dva sata kasnije, malo iza ponoći 2. februara, primijetili isti Pasat u vožnji na čvoru autoputa Zigsdorf. 

Za volanom je bio ponovo 32-godišnji državljanin koji je otišao po rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH. Ponovo je bio pijan, ne kao prvi put, ali i dalje sa znatno više od zakonski dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi.


Za drugo krivično djelo morao je platiti 1.000 eura, a sada ga očekuje i četvoromjesečna zabrana vožnje, prenose mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.