VILE IZ SNOVA

Milioni dolara za čist luksuz: Ovo su najskuplje nekretnine u 2021. godini

Iako je 2021. bila i finansijski komplikovana godina, nekoliko poznatih ličnosti je uspjelo da iskoristi dramatične promjene da znatno poveća svoje bogatstvo

A. Ka. / Telegraf.rs

19.5.2021

Vile iz snova - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Poznate i slavne ličnosti imaju milione ili milijarde dolara, koje treba nekako potrošiti, pa zašto dio novca ne uložiti u nekretnine? I to ne bilo kakve, svi traže komfor i luksuz, te su SAD, ali i drugi dijelovi svijeta, prepuni vila "iz bajke".

Od sportista, preko pjevača, pa do glumaca i slavnih doktora iz Los Anđelesa - tržište nekretnina je iz dana u dan bogatije za veleljepne posjede i kuće, vozne parkove, prostrane garaže i bazene, privatne spa centre, dvorišta koja obiluju zelenilom, skupocijenim namještajem, roštiljem, setom za sunčanje.

Iako je 2021. bila i finansijski komplikovana godina, nekoliko poznatih ličnosti je uspelo da iskoristi dramatične promjene da znatno poveća svoje bogatstvo. Sa tim dodatnim bogatstvom, mnogi od njih su kupili nove domove, bježeći iz gradova i prilagođavajući se novoj dinamici rada od kuće.

Ovo su neke od najskupljih kuća poznatih ličnosti, oglašene ili prodate u 2021. godini. Vrijede milione dolara i nalaze se u glavnim čvorištima Njujorka i Los Anđelesa.

Lili Kolins prodala vilu

Lili Kolins, britansko-američka glumica, nedavno je prodala svoju vilu sa Beverli Hilsa za 13,5 miliona dolara. Kuća ima četiri spavaće sobe i pet kupatila. Dizajnirao je poznati holivudski arhitekta Džon Elgin Vulf, a specifična je jer ima i biblioteku, bar, teniski teren. Kolins je u vili, koju je kupila 2016., živjela sa suprugom.

Impozantna vila Pamele Anderson

Glumica Pamela Anderson koju smo zavoljeli gledajući "Čuvare plaže" (Baywatch), u martu je stavila na prodaju svoju impozantnu vilu iz Malibua, za 14,9 miliona dolara. Nekretnina je okrenuta kao okeanu, i pretežno je moderno uređena. Ima četiri spavaće sobe i nekoliko kupatila, a vrijednost joj je porasla otkako je kupljena početkom 2000. godine. Inicijalno je ponuđena za 1,8 miliona, a 2013. je vrijedela 7,75 miliona dolara.

Imanje NFL zvijezde

Američka NFL zvijezda Toni Gonsales nedavno je listirao svoju vilu za prodaju, a cijena je čak 28 miliona dolara. Nalazi se na Beverli Hilsu, i poznato je da je sportista kupio prije samo pet godina, kada je vrijedela 7,1 milion dolara. Dakle, cijena joj je od tada uvećana čak četiri puta. Ipak, ne bez razloga. Sportista i njegova supruga su je kompletno renovirali, dodali su teniski teren i bazen. Štaviše, vila je sada tri puta veća nego što je bila kada su je kupili "u originalu".

Vila slavnog doktora

Slavni doktor Pol Nasif također može da se pohvali impresivnom vilom, smještenom na Bel Eru (LA, Kalifornija), koju prodaje za 32 miliona dolara. Nasif je poznat po tome što je jedan od vodećih plastičnih hirurga u zemlji, čije emisija Botched se prikazuje na kanalu E!. U martu 2021. listirao je svoj dom od 32 miliona dolara, dok je još bio u izgradnji. Očekuje se da će biti završen najkasnije do juna ili jula tekuće godine. Prelijepa vila, smještena na privatnom posjedu, izolovana je prirodnom ogradom obloženom drvećem, ima sedam spavaćih soba i osam kupatila, što je čini idealnom za veliku porodicu.

Bračni par Tom Brejdi i Žizel Bundšen

Bračni par Tom Brejdi i Žizel Bundšen oglasili su na prodaju svoju kuću u Bruklajnu (Masačusets) za 32,5 miliona dolara, još 2020. godine. Nedavno je prodata, a ima pet spavaćih soba i sedam kupatila. Ističe se da kuća "sadrži mnoštvo jedinstvenih elemenata", uključujući vinsku sobu, privatnu teretanu, spa centar i saunu sa prostorom za meditaciju. Pored gostinjske kuće i dvije odvojene kuhinje, prostor također uključuje nekoliko dvorišta i prostor za prilaz više od 8 automobila.

Kantri pevači Fejt Hil i Tim Mekgrou

Kantri pevači Fejt Hil i Tim Mekgrou prvi put su stavili svoju kuću na prodaju u februaru ove godine, za 35 miliona dolara. Nalazi se na Bahamima, a kao i mnoge gore navedene - ima četiri spavaće sobe, pet kupatila, zatim toranj za posmatranje zalaska sunca, nekoliko paviljona za goste. Njihov dom našao se na naslovnici magazina Architectural Digest 2017. godine.

I Tom Kruz prodao vilu

Tom Kruz je upravo prodao svoju vilu iz Kolorada, za 39,5 miliona dolara. Možda vam i ova cifra djeluje kao prevelika, ali treba reći da je kuća prvi put oglašena 2014., i to za 59 miliona dolara. Budući da je Kruz odlučio da je oglasi tek u martu ove godine, možemo reći da je relativno brzo prodata, s obzirom na visoku cijenu.

Objekt vrijedna skoro 60 miliona maraka

Australijski preduzetnik Greg Norman listirao je svoju vilu, vrijednu 59,9 miliona dolara, u februaru ove godine. Kuća ima čak 10 spavaćih soba i 18 kupatila koji gledaju na okean. Nadimak za kuću je Tranquility, a u Normanovom vlasništvu je bila više od tri decenije. Tokom godina je bila kompletno renovirana nekoliko puta, a Australijanac je također 1991. kupio dodatnu kuću na plaži i kućicu sa bazenom - za 4,9 miliona dolara.

Najskuplja kuća

Najskuplja među svim ovim kućama je ona koju je nedavno prodao osnivač "Tesle", Ilon Mask. Nalazi se u Los Anđelesu i vrijedi čak 62,5 miliona dolara. Tačnije, Mask je prodao "paket aranžman" za svoje domove u kalifornijskom gradu, a to podrazumjeva četiri odvojene nekretnine.

Prodaja je bila nekonvencionalna, jer su samo dvije kuće jedna do druge, a ostale se nalaze u drugom delu LA-a. Svaka se razlikuje u svom stilu, od hipermodernizma do neoklasike, a Maskove nekadašnje imovine je kupio developer luksuznih zemljišta, Ardie Tavangarian, koji planira da preuređuje i prodaje svaki dom pojedinačno.

Očekuje se da će većina ovih nekretnina biti prodata do kraja godine. A, sa raznim budućim renoviranjima koje planiraju novi vlasnici, procjena je da će vrijednost svakog doma rasti ubuduće, čineći ih ponovo održivim kandidatima za najskuplje domove od 2022. pa nadalje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.