AUKCIJA

Prodaje se neslavni kostim Betmena koji je nosio slavni glumac

Aukcijska kuća Heritage Auctions prodaje ovaj "ozloglašeni kostim" Betmena koji je nosio Kluni u filmu "Batman & Robin" iz 1997. godine

Kostim će se naći na aukciji. Ilustracija

A. F.

18.7.2022

Fanovi Betmena (Batmana) mogu kupiti kultni kostim Betmena koji je nosio Džordž Kluni (George Clooney) u filmu koji je razočarao gledatelje.

Aukcijska kuća Heritage Auctions prodaje ovaj "ozloglašeni kostim" Betmena koji je nosio Kluni u filmu "Batman & Robin" iz 1997. godine. Film je bio nastavak popularnog "Batman Forever", ali je propao "na blagajni".

Godine 2017. je režiser  otišao toliko daleko da se izvinio što je razočarao fanove filmom.

A jedan od aspekata filma koji je izazvao najviše podsmijeha bili su upravo kostimi, posebno Klunijevo odijelo slijepog miša. Odijelo ima jasno definirane bradavice oblikovane na ploči prsa.

Aukcija počinje 22. jula, a ponuda od subote je 40.000 dolara.

Izrađen od lateksa, vinila, smole, kože i drugih elemenata, kostim dolazi sastavljen na lutku u prirodnoj veličini sa "hiperrealističkom glavom Klunija  Odjeća uključuje kapuljaču s potpisom Batmana, ogrtač, tuniku mišića, mišićave tajice, rukavice i čizme do koljena.

Kostim je peto odijelo šišmiša u modernoj filmskoj franšizi o Betmena

Poznato je da pribor za "Betmen" dostiže impresivne cijene na aukciji. U maju je rijetko izdanje stripa koji predstavlja lik Betmena prodato za više od 1,7 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.