VIŠI NIVO

Porodica sa Jadrana postala hit na mrežama zbog patenta za zaštitu od komaraca

Sprejevi i kreme koje odbijaju komarce su zbog toga obavezne u putnoj apoteci, međutim, grupa turista na Jadranu zaštitu od komaraca je podigla na viši nivo

Zbog neobične zaštie od komaraca porodica postala hit. FACEBOOK

A. F.

25.7.2022

Poslije kupanja u moru i soli koja zateže kožu, pogotovo ako smo izgorjeli na suncu, posljednje što nam treba na ljetovanju su otoci i svrab od ujeda komaraca, koji su najaktivniji u ovom periodu godine.

Sprejevi i kreme koje odbijaju komarce su zbog toga obavezne u putnoj apoteci, međutim, grupa turista na Jadranu zaštitu od komaraca je podigla na viši nivo.


Na fotografiji zabilježenoj na jadranskoj obali, vidi se porodica dok uživa u restoranu u Hrvatskoj i to pod mrežicom protiv insekata, zakačenoj za granu od drveta, nalik na baldahin, koja se obično koristi za terase, male ljetnjikovce i šatore.

- Zaštita od komaraca level pro - piše uz fotografiju porodice objavljenom na stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca”. Sudeći po komentarima, izum turista mnogi su pohvalili, ali korisnici mreža su primijetili i jedan nedostatak.

“Polupro… Zbog nogu!”, “Kod nas komarci obaraju i avione za zaprašivanje…”, “Nisu je dobro nategli”, “Ajoj pametnog naroda. Kradem ideju jer je Rovinj pun komaraca”, “Pametno!”, pisali su korisnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.