USPJEŠNI PODUZETNIK

Mate Rimac o Mostarcu koji ga je spasio sa 300.000 eura: Govorili su mu da je lud, to je bio sav "keš" koji je imao

Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo dva dana, priznao je Rimac

Rimac i Krezić: Šansa za preživjet je bila izuzetno mala. Screenshot

E. Ć.

8.10.2022

Mate Rimac, uspješni poduzetnik iz Livna koji je sa sa svojom kompanijom osvojio svjetsku automobilsku industriju, oglasio se na Facebooku gdje je potvrdio priču o Igoru Kreziću, mostarskom poduzetniku koji mu je nakon samo dva dana poznanstva posudio 300.000 eura.

- Neki su sada "otkrili" da mi je Igor Krezić pomogao (zapravo, koga lažemo - spasio mi je firmu i sve na čemu smo radili) kada mi je posudio 300.000 eura dva dana nakon što smo se upoznali. 


I nije on neki milijarder - to je praktički sav keš koji je tada imao. Njegovi zaposlenici su mu govorili da je lud i da nikad neće vidjeti novac jer ćemo propasti. I nisu bili daleko od istine - šansa za preživjet bila je izuzetno mala. Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo dva dana.

Igora je teško opisati - koliko je to ludo i posebno biće. I koliko je takvih njegovih djela za koja se nikad neće saznati. A cijela priča toga što je tada bilo je dostupna ovdje. Dosta poučna… - napisao je Rimac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.