LOKACIJA NEPOZNATA

YouTuberi ušli u napuštenu kuću pa se iznenadili: Nisu vjerovali šta su pronašli u njoj

Pronađene su kutije za iPhone i iPod

Kuća koja je napuštena. PRINTSCREEN / YOUTUBE

A. O.

4.1.2023

Džeremi Abot (Jeremy Abott) i BigBankz istražuju napuštene kuće, a ovaj put otkrili su nešto neočekivano. Naime, oni su nedavno posjetili vilu od tri hiljade kvadrata koja ima deset spavaćih soba i 11 kupatila. 

Nisu otkrili gdje se tačno nalazi, ali su ispričali ko je vilu gradio, kao i to šta su sve na imanju pronašli i zašto je kuća napuštena. 

Proteklog mjeseca videosnimak u kojem je prikazana napuštena kuća objavljen je na YouTube-u. 



Otac i sin poginuli

- Muškarac koji je izgradio ovu kuću bio je vrlo uspješan. Diplomirao je na jednom od najboljih medicinskih fakulteta. Bio je hirurg, otac četvero djece i iz hobija je bio pilot - objašnjava Abot. 

Kuću je izgradio za svoju porodicu nedaleko od posla. Međutim, nažalost, vlasnik kuće je zajedno sa svojim sinom poginuo u avionskoj nesreći.

Porodica je živjela u toj kući do 2015. godine. Supruga hirurga i njihovo troje djece bili su primorani napustiti kuću nakon što je došlo do problema s naplatom životnog osiguranja poginulog vlasnika, budući da neko vrijeme nije plaćao ratu za premiju osiguranja. Porodica je navodno i dalje dužna oko osam miliona eura (oko 16.000 KM) za ovu kuću.


Tri automobila

Kuća je i danas puna stvari, od kojih su mnoge skupocjene, ali je napuštena. Abot misli da u njoj živi beskućnik te je uvjeren da je pobjegao kroz prozor kada je čuo da neko ulazi na imanje, prenosi Index. Abot je s kolegom na imanju proveo 11 sati i istražili su svaki kutak.

Abbt i njegov prijatelj su na imanju pronašli Mercedes, staru Bubu i Land Rover. U dnevnoj sobi bila je okićena božićna jelka. 

- Najčudnije što smo pronašli unutra nisu luksuzni automobili, skupi namještaj i televizori. Ono što me je začudilo jest da smo u kući pronašli mnogo odjeće i obuće, koji su i dalje imali etiketu na sebi, poput cipela Dior u ormaru - rekao je Abot.

Osim odjeće, u kupatilu  je bilo puno skupe šminke, a po cijeloj kući vide se tragovi luksuznog života porodice. Pronađene su kutije za iPhone i iPod. U sobama su bile i kutije skupocjenih satova i nakita te podosta brendirane odjeće i posteljine. Nije im jasno zbog čega su vlasnici napustili kuću, a da sa sobom nisu ponijeli ove vrijedne stvari. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.