MINIMALISTIČKI STIL

Ovi trikovi će učiniti svaki dom ugodnim i toplim: Dovoljni su jastuci i deke

Zapalite još nekoliko svijeća i vaš će se dom pretvoriti u oazu udobnosti

Potrebno je nekoliko lampica kako bi se stvorio ugođaj topline i udobnosti. Instagram

E. A.

17.1.2023

Službeno je - počinje zimska sezona, sezona niskih temperatura, magle, oblačnih dana i snijega. Ali to nije razlog za tugu, jer pravo je vrijeme da svom domu date nov, udoban štih i to uz pomoć vrlo jednostavnih trikova. Novi trendovi uređenja doma dolaze s naglaskom na udobnost

Dani postaju kraći, temperature se približavaju tački smrzavanja, samim time vrijeme je da se udobno smjestite kod kuće.

Pomoću ovih trendova ukrašavanja to će biti puno lakše i ljepše. Ove zime jedna od glavnih tema nesumnjivo će biti ušteda energije. Iako je štednja prioritet, to ne znači sjediti kod kuće u mraku i smrzavati se. Uz ove ideje, vaš će dom biti udoban i ugodno topao.

Jastuci i deke u prirodnim bojama

Ako priželjkujete udoban enterijer tokom ove zime, razmislite o ulaganju u novi kućni tekstil u prirodnim bojama - deke s visokim udjelom vune, plišane navlake za jastuke i janjeće kože od umjetnog krzna pružit će dodatnu toplinu.

Odaberete li deke, pokrivače i jastuke u prirodnim bojama poput bež, smeđe lako ćete dočarati ugodnu atmosferu. 

Zapalite još nekoliko svijeća i vaš će se dom pretvoriti u oazu udobnosti. Ako želite dodati i malo luksuza u svoja četiri zida, nabavite deku od kašmira kao dekoraciju.

Ukrasi na zidu

Želite li hitno promijeniti nešto, ali da to ne košta previše i lijepo izgleda. Počnite razmišljati o ukrasima na zidu. 

Naime novi uokvireni print može potpuno izmijeniti sobu. Bilo da se radi o klasičnim slikama, nepoznatim umjetnicima ili modernim grafikama - čak i najmanja slika u laganom drvenom okviru veliki je stilski plus svakog enterijera. Ako želite, možete pojedinačne zidne slike osvijetliti bajkovitim svjetlima i tako postići posebnu atmosferu.

Trendi rasvjeta

Ne volite jako stropno svjetlo, ali ni sjedenje u mraku nije opcija? Onda bi male i međusobno povezane lampice skupljene pod staklenom kupolom mogle biti isplativo rješenje. 

Naime ispod staklene kupole male LED diode izgledaju mnogo bolje i daju ugodno toplo svjetlo - a također štede energiju.

Suho cvijeće 

U zimskoj sezoni suho cvijeće je velik izvor inspiracije, a osušene grane i cvijeće s bijelim detaljima posebno su lijepi. 


Uz elemente interijera izrađene od drveta u prirodnim bojama, ova vrsta suhog cvijeća pruža ugodan makeover dnevnoj i spavaćoj sobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.