UGODAN I LIJEP AMBIJENT

Stan u potkrovlju kao najbolji izbor: Pruža privatnost

Takav boemski prostor mami na uživanje u mirnim trenucima sa porodicoom

Stan u potkrovlju kao odličan izbor. Printscreen

E. A.

17.1.2023

Dom nosi veliku težinu u održavanju ravnoteže između vašeg privatnog života i pritiska na radnom mjestu. Kome ne treba oaza mira i opuštanja da se riješi svakodnevnog stresa?

U ovom slučaju, stan u potkrovlju mogao bi biti izvrstan izbor. Ako trebate još uvjeravanja, donosimo vam 5 razloga zašto.

Udobnost

Činjenica je da su stanovi u potkrovlju često manji površinom, uvijek izgledaju gostoljubivo. Takav boemski prostor mami na uživanje u mirnim trenucima sa porodicoom.

Ispijanje kafe svako jutro ispred prozora može postati intiman trenutak – otkriti ćete koliko ste spremniji za novi dan kada počinje uz takav komfor.

Količina prirodnog svjetla

Stanovi u potkrovlju najčešće imaju krovne prozore koji unose mnogo prirodne svjetlosti u prostor. Dokazano je da je prirodna svjetlost ključna za naše dobrostanje, umanjuje depresiju i regulira stres. 

Krovni su prozori su također elegantni i, ako imate sreće, pružaju sjajan pogled.

Uz lijepo osvjetljenje i uređenje, potkrovlje može biti idealn dom. Printscreen

Privatnost

Životom u potkrovlju lako možete izbjeći ometanje susjeda i prometa. Uvijek je dobro imati malo vremena za sebe, a još je bolje provoditi kvalitetno vrijeme u miru sa svojom obitelji.

Potaknite kreativnost

Uz mali prostor i neobične lukove uređenje stana u potkrovlju je izazov koji možete pretvoriti u zabavu. Kreativna rješenja za pohranu stvari i uređenje doma najbolji su način za pokrenuti maštu.

Potkrovlje kao najljepši oblik doma. Printscreen

Uklonite zavjese

Nosači, držači, bušenje rupa, nalaženje savršenih zavjesa koje odgovaraju uz sve, nakupljanje prašine, pranje i sušenje metara i metara tkanine – uz krovne prozore možete zaboraviti na to.

Ukoliko želite kontrolirati količinu vanjskog svjetla odaberite lijepe venecijanere.

Najveći plus kada su potkrovlja u pitanju je karakter. Potkrovni stanovi imaju šarm i osobnost, čak i kada su jednostavno uređeni, kosine, nagibi i svjetlost čine ih posebnima i neobičnima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.