KORISNO

Brzo odmrzavanje zamrzivača: Za samo 10 minuta otopite led

Fanovi savjeta i trikova za čišćenje dijele jednostavan trik za odmrzavanje zamrzivača u 10 minuta i ne može biti jednostavnije

Koristite fen. Printscreen

M. Z.

21.5.2023

Iako standardni savjet za odmrzavanje preporučuje da jednostavno isključite uređaj i pustite led da se sam otopi, postoji i jednostavnije rješenje koje će ovaj proces skratiti.

Fanovi savjeta i trikova za čišćenje dijele jednostavan trik za odmrzavanje zamrzivača u 10 minuta i ne može biti jednostavnije.

Postoje razne grupe na društvenim medijima u kojima ljubitelji čišćenja dijele svoje trikove kako bi domove učinili besprijekornima.

Najnoviji savjet

A najnoviji savjet usmjeren je na brzo i jednostavno odmrzavanje zamrzivača.

Prema Whirlpoolu, najlakši način za odmrzavanje zamrzivača je jednostavno pustiti da se led otopi sam od sebe. Nakon što isključite uređaj, ostavite vrata otvorena i pričekajte da se led sam otopi.

Međutim, to često može potrajati dosta dugo, zbog čega je odmrzavanje pomalo mučno. Ali ako želite da se zamrzivač odmrzne u samo deset minuta, evo trika za vas.

Objavljujući na Facebook stranici Mrs Hinch Cleaning Tips and Tricks, jedan korisnik Vajn Vitni (Wayne Witney), upitao je ljubitelje čišćenja ''Koji je najsigurniji način za odmrzavanje zamrzivača?''

Pratioci su priskočili u pomoć i podijelili svoj brzi i jednostavni savjet za odmrzavanje. Bilo je predloženo mnoštvo različitih tehnika, ali najpopularniji odgovori sugerirali su korištenje fena za kosu, donosi ''The Sun''.

Zdjele i peškiri

- Isključite frižider, uzmite fen za kosu, zdjele i peškire - predložila je jedna komentatorica.

- Stavila sam lonce i peškire. Koristila sam fen za kosu na vrućoj postavci nekoliko minuta, a zatim na hladnoj - glasio je sličan savjet.

- Koristio sam fen za kosu. Lijepo i brzo, ali ne stavljajte ga preblizu leda koji kaplje - upozorili su.

- Fen za kosu. To je posao od 10 minuta - pisali su.

- Uvijek koristim fen za kosu - složili su se s trikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.