KORISNO

Stručnjakinja otkrila kako u nekoliko sekundi očistiti masnoću s kuhinjskih ormarića

Sapun uklanja prljavštinu i masnoću, dok ocat sprečava mrlje na površinama

Jednostavan, ali dobar trik. TikTok / Printscreen

M. Z.

5.6.2023

Stručnjakinja za čišćenje iz Australije Karolina Mekulej (Carolina McCauley) otkrila je kako lako uklanja masnoću koja se sakuplja na kuhinjskim ormarićima, a kako bi uklonila čvrste nakupine prljavštine na ormarićima, koristila je samo vodu, ocat, sapun, eterična ulja i krpu od mikrovlakana.

@carolina.mccauley My foolproof method for cleaning greasy cabinets ⭐️🧽 #homehackswithcarolina #cleaninghacks #cleaningtips #kitchenhacks ♬ original sound - xxtristanxo

Sve je demonstrirala u svom sada već viralnom videu objavljenom na TikToku, gdje za ovu metodu tvrdi da je veoma učinkovita i sigurna za korištenje, kako prenosi ''Daily Mail''.

- Jednostavno pomiješajte jednu šoljicu vode i jednu šoljicu alkoholnog octa u staklenoj posudi, a zatim dodajte malo sredstva za pranje suđa i nekoliko kapi eteričnog ulja i umočite krpu pa njom obrišite ormariće od vrha do dna, kako biste uklonili svu masnoću - rekla je.

Naime, sapun uklanja prljavštinu i masnoću, dok ocat sprečava nove mrlje na površinama, a ormarići su u svega nekoliko sekundi blistavo čisti! 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.