PUN JE PRLJAVŠTINE

Kada ste posljednji put čistili otvor odvoda: Nakon ovog videa ćete to htjeti odmah napraviti

Ovakvu prljavštinu treba poprskati sredstvima za čišćenje, a zatim četkicom za zube očistiti sve uglove

Otčepite odvod. Instagram

M. Z.

17.7.2023

Nataša Vits (Natasha Witts) podijelila je video na TikToku kao upozorenje ljudima na smrdljive i prljave otvore za odvod u kuhinji ili kupatilu.

Mnogo prljavštine

Čim je odvrnula poklopac iz kuhinjskog sudopera, bilo je jasno da se ispod njega skriva nešto užasno. Kada ga je maknula, ispod njega je bila poprilična količina smeđe prljavštine, koja je obično skrivena od pogleda poklopcem za odvod.

@natashawitts Smelly plug? Unscrew your plugs! #vile #smellslikeshit #dirt #cleaning ♬ Renee - SALES

Nataša je otkrila kako je za ovakav slučaj potrebno prvo prljavštinu našpricati sredstvima za čišćenje, a zatim četkicom za zube očistiti sve uglove. Kada je počela trljati prljavštinu, ubrzo se krenuo nazirati čisti, bijeli plastični čep ispod.

Obilna količina

Uzela je i dugu četku i počistila njom odvod kako bi se riješila i drugih, nevidljivih prljavština. Zatim je u odvod nasipala obilnu količinu sode bikarbone i sirćeta te malo dezinficijensa, a zatim je dodala i kipuću vodu.

Užasnuti gledaoci u komentarima su podijelili svoja razmišljanja o ovom videu koji sada ima više od 54.000 lajkova.

Jedna je osoba komentirala: ''Gledam ovo u 22.30 u krevetu. Sada moram ustati i očistiti sve sudopere'', a druga je dodala: ''Svi sa OCD-om (opsesivno-kompulzivnim poremećajem) sada trče prema sudoperu, a ovo je sigurno još nešto što trebam dodati na svoj popis čišćenja.''

Također, većina ljudi nije znala da se otvor od odvoda može odviti šrafcigerom, piše Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.