Tradicionalni bh. lagani desert sutlija na trpezarijskim stolovima često se nađe i za vrijeme ramazana.
Ovaj desert je jednostavno napraviti, a potrebno sasvim malo sastojaka i malo vremena za pripremu jela koji će na najbolji način upotpuniti iftarsku sofru.
Potrebni su vam:
- 1l mlijeka
- 500 ml vode
- 150 g riže
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- malo cimeta
Priprema:
Dobro operite rižu, sve dok voda u kojoj perete rižu ne postane potpuno čista. Zatim je blanširajte u 500 ml vode. Pripremite mlijeko dok čekate da riža u vodi prokuha. Dodajte u mlijeko šećer, a kad zavri dodajte mu ocijeđenu rižu koju ste prokuhali u mlijeku, a potom i maslac. Trebate kuhati sve dok riža ne postane mekana.
Sipajte sutliju u zdjele i pospite sa malo cimeta. Ako ne volite cimet, sutliji dok se kuha možete dodati limunovu ili narandžinu koricu. Uz sutliju možete poslužiti i svježe voće, a možete je ukrasiti i šlagom. Prijatno!