Kultne napolitanke u vrijeme djetinjstva brojnima su bile omiljena kupovna slastica za koju se nije uvijek imalo novca.
No snalažljive naše mame i tu su se s lakoćom snašle i uz samo par sastojaka "skinule" recept koji s velikom pažnjom čuvamo u kutiji s maminim savjetima.
Stoga ukoliko ste se i sami zaželjeli domaćih napolitanki isprobajte recept koji će i vašoj djeci ostati u nasljeđe, prenosi portal "Zadovoljna".
Sastojci za domaće napolitanke:
- 4 lista oblandi
Nadjev:
- 25 dkg maslaca
- 20 dkg šećera
- 12 žlica vode
- 25 dkg mljevenih oraha
- 25 dkg mljevenog integralnog keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
1. U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
2. Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblande, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.
3. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblandu možete premazati čokoladnom glazurom. Prijatno!
Savjet: Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče ili par kapi ruma.