LONDON

Otvoren kafić za pse: U ponudi popodnevni čaj sa sendvičima, voćni kolači

Moj pas je moja sreća, moja inspiracija, moj razum i moj svijet, istkla je vlasnica

Kafić za pse. Instagram

E. A.

16.1.2023

U Londonskom Notting Hillu smjestio se Pawsitive Cafe, kafić namijenjen psima, njihovim vlasnicima i svim ljubiteljima pasa.

Iako postoji mnogo kafića i restorana u kojima je dopušten boravak psima, malo je onih u kojima se četveronožni ljubimci mogu osjećati kao kod vlastite kuće. 

Stoga je Pawsitive Cafe mnogim stanovnicima Londona koji imaju pse postao omiljena lokacija.

Pawsitive Cafe nudi ukusne zalogaje i napitke za ljude, ali nudi i hranu i piće te brojne aktivnosti za ljubimce. 

Cijeli je prostor dizajniran s namjerom da provođenje vremena u njemu potiče oslobađanje oksitocina, poznatog i kao hormon sreće, koji se, između ostalog, oslobađa i kada se ljudi igraju sa psima. 

Vlasnica je ideju dobila nakon što se i sama borila sa svojim mentalnim zdravljem te shvatila da joj boravak u društvu pasa, kako drugih tako i njezinog dalmatinera, podiže raspoloženje.

- Moj pas nije samo moj pas. Moj pas je moja sreća, moja inspiracija, moj razum i moj svijet. Poznato je da su psi izvrsni za naše mentalno zdravlje, ali briga o mentalnom zdravlju ide u oba smjera i zato sam otvorila ovaj kafić, jer je također na vlasniku ljubimca da se brine o njemu i liječi ga - poručila je Alicia, vlasnica Pawsitive Caféa.

Ponuda za ljubimce uključuje popodnevni čaj sa sendvičima, voćne kolače, pseći sladoled, "pupcakes", a od aktivnosti psima su ponuđeni igralište, ljuljačka, bazen s lopticama.

Dobrodošli su i oni koji nemaju ljubimce, a vole pse, a za njih u ponudi su pileći hamburger, palačinke ili brunch zalogaji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.