VIDEO POSTAO VIRALAN

TikTokerica opisala tri stvari za koje tvrdi da vrijeđaju osjećaje psa

Kao drugu stvar istakla je prisiljavanje ljubimca da radi nešto što mu izaziva neugodu

TikTokerica tvrdi da tri stvari vrijeđaju psa. Printscreen

H. J. I.

5.4.2023

Korisnica TikToka Buddysmartz podijelila je video svoga zlatnog retrivera i opisala tri stvari za koje smatra da mogu povrijediti osjećaje psa. Snimak je postao viralan na društvenoj platformi i pregledalo ju je više od 500.000 korisnika i skupila je više od 33.000 lajkova. 

@buddysmartz Make sure to get to know your dog to avoid hurting them 🙏 #dogpsychology #dogbehavior #dogfacts #dogowner #animalfacts #didyouknow #puppyfacts #dogtraining #dog #fyp ♬ original sound - BuddySmartz

Požurivanje psa tokom šetnje

- Psima treba vremena da pronjuškaju sve što ih zanima. Požurivanjem tokom šetnje samo im možete izazvati frustraciju - navela je tiktokerica.

Prisiljavanje psa na nešto neugodno

Kao drugu stvar istakla je prisiljavanje ljubimca da radi nešto što mu izaziva neugodu, bilo to šetnja po nevremenu ili izlazak u park gdje se susreće s većim ili dominantnijim psima.

Ignoriranje pseće boli

- Psi ne mogu pričati pa je vaša zadaća da prema njihovom govoru tijela prepoznate ako ih nešto boli i nađete način da im pomognete - zaključila je.

"Sada mi je žao što sam uvijek požurivala svoga psa tokom šetnji. Voljela bih da ponovo možemo šetati, nedostaje mi", "Ovo je korisno, hvala na savjetima", "Da ne požurujem svoga psa, vjerovatno bih ga šetala cijeli dan", samo su neki od komentara ljudi ispod objave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.