KUĆNI LJUBIMCI

Pas protjeran od vlasnika danas ima ljubav (i avion)

Sreća se konačno osmjehnula ovom dobrom stvorenju

(A. Sm.)

24.9.2014

Nakon smrti prvog vlasnika ona se našla u prihvatilištu, a zatim i u domu novih vlasnika. Međutim, kako se nije slagala sa njihovim drugim psom, oni su odlučili da joj okrenu leđa i vrate je na ulicu.

Nakon nekog vremena, kuca je ponovo usvojena. U novom domu se, međutim, nije osjećala jednako prijatno kao u prethodnom, pa je odlučila da ponovo potraži svoje prethodne vlasnike.

Vjerni pas je prevalio čitavih 50 kilometara kako bi stigao do svoje prethodne porodice. Tamo su ga dočekala zatvorena vrata.

Ma Ketl se tako po treći put našla u prihvatilištu. Njena tužna i nesvakidašnja priča u međuvremenu je privukla pažnju javnosti i pažnju jedne bogatašice Helen Rosburg.

Kada je čula šta je sve snašlo nesrećnog psa, Helen se sažalila i odlučila da joj pruži krov nad glavom, ljubav i povjerenje. Vlasnica je naročito privržena svojoj novoj ljubimici jer je nedavno preminuo njen labrador sa kojim je godinama živjela.

Zahvaljujući njoj, Ma Ketl, koja se sada zove Lady, danas živi u velikoj i lijepoj kući, okružena ljubavlju kakvu zaslužuje, a povremeno se čak vozi i privatnim avionom, piše Huffington Post.

Sreća se konačno osmjehnula ovom dobrom stvorenju, čija privrženost kod prethodnih vlasnika nije naišla na razumijevanje.

pas-lady-i-helen-1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.