Neću raditi s Angelinom Jolie

Neću raditi s Angelinom Jolie Lenka Udovički za "Avaz"

 

Pozorišna rediteljka Lenka Udovički, supruga glumca Radeta Šerbedžije, neće pomagati Anđelini Đoli (Angelina Jolie) na snimanju novog filma, kako su jučer objavili brojni mediji.

Navodno je Udovički s holivudskom zvijezdom trebala raditi ljubavnu priču „By The Sea" na Malti, u kojoj bi Đoli glumila sa svojim partnerom Bredom Pitom (Brad Pitt).

- To nije istina i ne znam ko to piše - kratko je prokomentirala Udovički u telefonskom razgovoru za "Avaz" iz svog hrvatskog doma.

Nije željela ni isticati prijateljstvo s holivudskim parom, ističući da je "u današnjem svijetu previše privatnog javno".

S Udovički smo razgovarali o veoma uspješnoj sezoni u kazalištu "Ulisys".

- Imamo bogatu i intenzivnu sezonu. Sutra navečer (večeras, op. a.) imat ćemo premijeru predstave "Sprovod u Theresienburgu" Miroslava Krleže u režiji Staše Zurovca. Pored respektabilnih glumačkih imena Vande Vinter (Winter), Dražena Čučeka i Ozrena Grabarića, komad oplemenjuje izvedba solista Baleta splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. U predstavi igra i vilionista, vrhunsko ime iz svijeta muzike Aleksandar Balanesku (Alexander Balanescu) - ispričala nam je Udovički.

Najavila je gostovanje „Kralja Lira" u Dubrovniku 29. i 30. avgusta, predstavu kojom su ona i Rade započeli teatarsku priču „Ulisys", koja traje već 14 godina.

- To je naša glavna predstava koja se igra na nekoliko lokacija, a zanimljivo je i to da Rade nakon 30 i više godina ponovo nastupa u Dubrovniku - istakla je rediteljka.  

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH