KULTURA

Trema pred navijačima Želje

Nejra Latić-Hulusić režirala "U plavo"

H. LISIĆ

13.8.2014

 

Iza sarajevske rediteljice Nejre Latić-Hulusić je produktivna godina. Pored redovnih sedmičnih emisija koje uređuje na BHRT-u, prikazana su tri dokumentarca s njenim potpisom: "Čovjek je čovjeku Vučko", "Iz tame na veliko svjetlo" i “Sjećanja o sjećanjima”.

Premijera njenog prvog kratkog igranog filma bit će 20. avgusta na 20. Sarajevo Film Festivalu.

- Film “U plavo” je moj prvi kratki igrani film, koji je produciran s nekim srednjim budžetom pa je bilo lijepo ljudima s kojima sam kao studentica godinama radila po principu štapa i kanapa, priuštiti relativno dobre uvjete za rad. Nadam se da će film vidjeti što više ljudi, a najveću tremu imam pred navijačima Željezničara - rekla je Latić-Hulusić, dodavši da je film producirala Sabrina Begović-Ćorić prema scenariju Tine Smalcelj.  

Radi se o projektu Udruženja “Hava Film”, među čijim je osnivačima i rediteljica, a nastao je uz finansijsku podršku Fondacije za kinematografiju FBiH.

Radnja prati vjernu navijačicu Fudbalskog kluba Željezničar, koja posljednje trenutke svog života odluči provesti na tribinama, gledajući utakmicu s najvatrenijim navijačima.

Do sada je “Hava Film” realizirao dva projekta, a treći, dugometražni dokumentarac je u pripremi.

- "Under The Cover" govori o savremenim ženama koje ruše sve stereotipe o onima koje nose maramu, odnosno hidžab - rekla je rediteljica.   


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.