KULTURA

U "Reketu" je puno pozitivnih stvari

Adnan Hasković uoči premijere

T. Đ.

18.8.2014

 

Pretpremijera igranog filma „Reket" bh. reditelja Admira Buljugića bit će upriličena danas u 17 sati u sali Općine Novi Grad, dok je premijerno prikazivanje zakazano za sutra u okviru programa „BH film" 20. Sarajevo Film Festivala i to u kinu „Cinema City“.

Riječ je o debitantskom ostvarenju reditelja Buljugića u kojem glavne uloge tumače Adnan Hasković, Izudin Bajrović, Dragan Marinković Maca, Edhem Husić, Lana Stanišić i Snežana Alič.

- Drago nam je da je „Reket" završen te da će ga publika imati priliku vidjeti večeras i sutra. Inače snimljen je u rekordnom vremenskom periodu, za samo 13 dana. Zadovoljni smo, a nadam se da će i oni koji ga pogledaju imati riječi hvale. Inače, veći dio ekipe još nije vidio konačnu verziju, tako da će i za nas ovo biti premijera - naveo je Hasković.

Činjenica da je „Reket" nastao kao niskobudžetni film bila je samo dodatni motiv da mu se glumci i sam reditelj posvete punim srcem.

- Uvijek je izazov ići težim putem. U „Reketu" ima dosta glumaca koji će se prvi put pojaviti na velikom platnu. Mnogo je nekih pozitivnih stvari, a kompleta ekipa je bosanskohercegovačka. Cilj nam je bio da podržavamo svoje i da damo primjer drugima da se može uspjeti koliko god da je teško - istakao je Hasković.

Glumac dodaje da će „Reket" nakon bh. premijere biti distribuiran u kinima širom naše zemlje, regije i šire.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.