KULTURA

Kreće kinodistribucija 27. avgusta u Americi

Sjajne kritike za „November Man“

M. Ču.

19.8.2014

 

Nakon svjetske premijere upriličene u Los Anđelesu 13. avgusta,  film „November Man“ Rodžera Donaldsona (Roger) 27. avgusta kreće u američka kina.

Ostvarenje u kojem su s holivudskim glumcima Pirsom Brosnanom (Pierce), Olgom Kurilenko (Kurylenko), Dominikom Kuperom (Dominic Cooper) igrali i bh. glumci Amila Terzimehić, Mediha Musliović, Dragan Marinković Maca s velikim nestrpljenjem očekuje se na našim prostorima.

- Prijatelji iz Beograda koji su bili u Los Anđelesu na premijeri kazali su mi da su reakcije na film odlične, da je publika jako dobro odreagirala na scene u kojima igramo Mudiha Musliović, ja, Lazar Ristovski i Maca. Rekli su da je film odličan. Uloga Alekse, ruske špijunke koju ja tumačim je bitna jer mijenja tok radnje svojim akcijama. Lazar igra mog šefa, a Mediha Pirsovu bivšu ljubav -  kazala nam je Terzimehić.

Nakon premijere, reditelj Donaldson, Brosnan i Kurilenko imali su samo riječi hvale za svoje kolege s Balkana, a njihove riječi prenijeli su mnogi svjetski mediji.

- Rodžer nam je odmah na kraju snimanja rekao da je zadovoljan našim radom, a svoje zadovoljstvo nakom premijere u Los Anđelesu prenijela je i kolegica Nensi Bišop (Nancy Bishop) koja je radila evropski kasting za glumce. Jedva čekam bh. premijeru -  poručila je Trezimehić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.