KULTURA

Snimili film za 13 dana

"Reket" pred sarajevskom publikom

T. Đ.

20.8.2014

 

Film "Reket", debitantsko ostvarenje reditelja i scenariste Admira Buljugića, prekjučer je imao svoju pretpremijeru u Sarajevu, u sali Općine Novi Grad.

- S obzirom na to da je ovo debitantski film, imam skromna očekivanja. Nadam se da će se ljudima dopasti. Zadovoljan sam. "Reket" je snimljen za 13 dana, uz ograničena sredstva, ali sam imao veliku podršku glumca Adnana Haskovića i producenta Hamze Ražnatovića - kazao je Buljugić.

Reditelj ističe da se nada da će gledaoci prepoznati te emotivno reagirati na priču o Amilu Pašiću (Adnan Hasković), koji pokušava zaštititi oca od lokalnog kriminalca.

Uz Haskovića, kompletnu postavu čine bosanskohercegovački glumci, Izudin Bajrović, Dragan Marinković Maca, Edhem Husić, Damir Kustura, Lana Stanišić, Snežana Alič...
 
Pomoć pri snimanju scena u kojima se upotrebljava vatreno oružje glumcima je pružio Almedin Leka, instruktor vatrenog oružja.

- Angažman na filmu me je privukao zbog ljudi koji su učestvovali u njemu. U "Reketu" je Hasković koristio pištolj, a ja sam se pobrinuo da sve izgleda realno i profesionalno - govori Leka, kojem ovo nije prvi angažman na filmu.

Svoje premijerno prikazivanje "Reket" je ubilježio u okviru Sarajevo Film Festivala.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.