KULTURA

Velika je čast dobiti ulogu u NBC-ovoj seriji

Goran Navojec, popularni hrvatski glumac

M. ČUSTOVIĆ

25.8.2014

Goran Navojec, popularni hrvatski glumac, proteklih dana boravio je u bh. prijestonici, gradu u koji svako malo navrati, što zbog poslovnih obaveza što zbog druženja s brojnim prijateljima. Gorana Sarajlije vole i doživljavaju ga svojim...

Stara izreka

- I ja se osjećam tako. Trudim se ponašati na taj način, jer znate onu staru izreku: “U Rimu se ponašaj kao Rimljanin", a ja sam u Sarajevu, onda, Sarajlija. Razlog je i taj što svake godine snimam po nekoliko sezona serije „Lud, zbunjen, normalan", onda tu imam sastav „Karne", kasting agenciju „Zona"... Kada se to sve skupa zbroji, dovoljan je razlog da svake godine provedem barem nekih tridesetak dana u Sarajevu. I kada god dođem, meni je lijepo - kazao nam je Navojec.

Sarajevo je vidjelo i novi film „In Order of Disappearance" (Redoslijed nestajanja) norveškog reditelja Pitera Molanda (Petter), u kojem je Goran odigrao značajnu ulogu.
 
- Igrao sam nekog mafijaša i to sve zvuči jeftino kada ja to ovako govorim. Ali u Sarajevu je 3.000 ljudi vidjelo film koji je svojom norveškom hladnoćom ispunio srca sarajevske publike. To mi je bila najveća čast i predivno iskustvo - iskren je glumac.

Posredstvom agencije "Zona" dobio je ulogu u NBC-ovoj seriji, međutim, o ulozi nam nije mogao govoriti jer se ugovorom obavezao na šutnju.

- Dobiti ulogu u NBC-ovoj seriji je velika čast. Još nisam dobio scenarij. Njihov tim trenutno je u Hrvatskoj, a sa snimanjem trebamo početi za dva-tri dana - otkrio nam je Navojec.

Novi projekti

Kaže da ima mnogo dogovorenih novih projekata, ali da je sve još na dugom štapu.
 
- Dogovaramo se da snimimo film s redateljicom Snježanom Tribuson, s kojom sam već radio nekoliko filmova, samo znate kako je to sve u našem filmskom svijetu, s obzirom na krizu, sve se odvija prema principu - “hoće se početi, neće se početi”... Kroz nekih mjesec-dva izaći će novi film „Život je truba" Antonia Nuića, Sarajlije koji je kod nas, u Zagrebu, završio Akademiju. Napravili smo prekrasan posao. Moj brat Bojan Navojec igra glavnu ulogu, a ja jednu od sporednih - istakao je Navojec.

Holivudska karijera

Goranu Navojcu otvorila su se i vrata Holivuda, gdje je imao epizodne uloge u NBC-jevoj popularnoj seriji "Crossing Lines" s Donaldom Saterlendom (Sutherland) u glavnoj ulozi, i BBC-jevoj "The Games", gdje su glavne uloge odigrali Tom Hjudžs (Hughes) i Viktorija Hamilton (Victoria).

Najzapaženiju ulogu Navojec je imao u kinohitu "Nemoguća misija: Protokol duh" s Tomom Kruzom (Cruise) u glavnoj ulozi. Može se pohvaliti i odličnom ulogom u italijanskom filmu "Elvis i Merlin", u kojem je, naravno, glumio dvojnika Elvisa Prislija (Presley).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.