KULTURA

Imam velike planove za BiH

Ruska visažistica Oksana Partilova preselila se u bh. prijestonicu

E. SKENDEROVIĆ

31.8.2014

Oksana Partilova 33-godišnja je visažistica iz Rusije koja se prije pet mjeseci preselila u Sarajevo. Iako je u djetinjstvu maštala o tome da postane scenarista crtanih filmova, samohrana majka dvojice sinova danas je uspješna make up umjetnica.

Poznati muzičari

Partilova je u Rusiji završila Akademiju za umjetničku kozmetiku, a u sarajevskom Stil studiju "Rosa" trenutno drži obuku mladim visažistima.

- Kako sam uvidjela da ovdje ima prostora i prilike za moj napredak, planiram raditi korak po korak, a nakon toga imam velike planove za BiH. Želim otvoriti kozmetički studio u Sarajevu - kazala je Partilova.

Kombinacija boja u skladu s oblikom lica ono je čemu Oksana uglavnom podučava mlade visažiste uz poruku da je važno svakodnevno se truditi i ulagati u sebe.

S obzirom na to da dolazi iz malog grada u Rusiji, Oksana ističe da još nije imala priliku šminkati slavne iz svijeta šou biznisa.

- Do sada nije bilo zahtjeva koji nisam uspjela obaviti, jer sam zaista mnogo ulagala u sebe. Najljepše iskustvo doživjela sam kada sam bila organizator jedne velike manifestacije u Rusiji, na kojoj su gosti bili poznati muzičari - kazala je Partilova.

Puno srce

Iako tek nekoliko mjeseci boravi u glavnom gradu naše zemlje, susretljiva visažistica punog srca govorila je o raznolikostima Sarajeva.

- Život u Sarajevu i u Rusiji veoma se razlikuje. Rusi, naprimjer, mnogo plaćaju da odu na planinu, a ovdje je dok šetaš gradom oko tebe planina i to mi je predivno - kazala je Oksana.

Obaveze prema djeci

- Iako sam se rastala od supruga i samohrana sam majka dvoje djece, nisam sama. Osim toga, u Rusiji ipak drže do obaveza prema djeci tako da mi nije teško - kazala je Partilova.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.