KULTURA

Slikar Adin Hebib radi punom parom

Stigao mi je poziv da izlažem u Australiji

T. ĐEVIĆ

6.9.2014


Slikar Adin Hebib, nakon Opatije, Zadra i Skoplja, planira da ponovo izlaže pred hrvatskom publikom. Već jučer je bio na putu od Osijeka ka Karlovcu, gdje je s galeristima dogovarao detalje nadolazećih izložbi.

Novi ciklus

- Izložbe će biti do kraja godine. Veoma sam uzbuđen i ponosan. Osim ranijih radova, predstavit ću novi ciklus aktova, malih formata i crteže mosta. Most ima simboliku mjesta susreta multikulturalnosti. Na osnovu tih crteža, radit ću i nova ulja na platnu manjih formata. Tako da će, praktično, na tri crteža ići jedna slika iste tematike - otkrio je Hebib.

Izložbe će biti upriličene u gradskim galerijama i bit će postavljeno skoro 90 slika iz tri ciklusa.

- Na ovim izložbama, zajedno sa mnom, bit će Edina Selesković, koja će predstaviti nove skulpture, kao i moja kćerka Mia Hebib, koja će izložiti unikatni nakit. Nas troje već izvjesno vrijeme izlažemo zajedno, što se pokazalo kao dobitna kombinacija - naveo je Hebib.

Osiguranje slika

Otkriva i da ima ponudu da početkom naredne godine izlaže u Australiji, na šta je posebno ponosan. Pomoć pri organizaciji ove postavke pružila mu je Džemila Arnautović.

- Sve ću detalje znati krajem godine, a postavka bi trebala biti u januaru 2015. godine u blizini Muzeja savremene umjetnosti u Sidneju. Trebam dogovoriti detalje u vezi s osiguranjem slika. Sve me veoma raduje. S obzirom na to da sam izlagao u eminentnim galerijama u Evropi i Americi, veoma sam ponosan na 35 godina rada, kao i na ponude koje dobivam za izložbe - kazao je Hebib.

Miji ukraden nakit

Adin Hebib otkrio nam je da se njegovoj kćerci Miji Hebib desila neprijatnost tokom boravka u Njujorku.

- Neko joj je provalio u stan i ukrao laptop te veliki dio nakita koji izlaže. Mija je bila u šoku, ali je svakako krenula dalje - kazao je Hebib.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.