KULTURA

Razvoj kulturnog turizma u gradu i državi: Specijalno priznanje za Marija Pejića

Osmi festival ekološkog i turističkog filma „Jahorina Film Festival 2014“

Dž.Č.

6.10.2014

Direkcija 8. festivala ekološkog i turističkog filma „Jahorina Film Festival 2014“ dodijelila je  Mariju Pejiću, direktoru Bosanskog kulturnog centra (BKC), specijalnu nagradu za unapređivanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva i  razvoj kulturnog turizma u Sarajevu i BiH.

U njegovom bogatom životopisu ističe se aktivno sudjelovanje u mnogobrojnim kulturnim, obrazovnim, ekološkim i turisitičkim programima i medijskim kampanjama, zašto je već nagrađivan domaćim i međunarodnim nagradama i priznanjima. Autor je i znanstvenih knjiga, stručnih priloga i prikaza knjiga, predavač na seminarima i znanstvenim skupovima kojima se obrađuju teme i unaprijeđuju oblasti turizma i ekologije.   Izvršni direktorij međunarodne  manifestacije INTERSTAS,  u suradnji sa središnjim odborom F.E.S.T./Europske federacije turističkih novinara, sa sjedištem u Rimu, dodijelio mu je  međunarodnu turističku nagradu za zasluge za turizam „POVELJA F.E.S.T. 2012“.

- Mnogo sam sretan zbog nagrade koja će u budućnosti biti od velikog značaja za mene i rad BKC-a – kazao je Pejić.

Podsjećamo, BKC je protekle godine, pod vodstvom Marija, djelovao kao jedna od najuspješnijih kulturnih ustanova u kojoj je prikazano 212 različitih manifestacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.