KULTURA

Hvale nas tek kad zasijamo u Evropi

Glumac Nermin Omić u novom hrvatskom filmu

H. LISIĆ

14.10.2014

Tokom proteklom vikenda bh. glumac Nermin Omić bio je na pregovorima za ulogu u novom filmu. Hrvatski reditelj Kristijan Milić snimat će film "Mrtve ribe plivaju leđno" prema knjizi i scenariju pisca Josipa Mlakića.

Radni naslov

- Početkom naredne godine počinju snimanja, a u februaru bi trebala biti gotova za montaže. Riječ je o tekstu vrlog pisca čiji rukopisi su i ranije bili ekranizirani. Ovo je radni naslov, a meni je izuzetno drago što ću biti dio ovog filmskog projekta - kaže Omić.

Publici u BiH Omić je poznat po ulogama u humorističkim serijama, ali i bravurama na pozorišnim daskama.

- Sutra sam s glumačkim ansamblom Narodnog pozorišta Tuzla u Sloveniji, gdje s Virovitičkim pozorištem izvodimo predstavu „Revizor". Iza nas su igranja u Somboru i Kragujevcu, a krajem sedmice bit ćemo gosti Celja i Kranja - rekao je glumac.

Naša djela

Omićeva uloga Osmana u seriji „Dva smo svijeta različita" također je ostala zapažena. Serija, čije je snimanje prekinuto zbog komentara onih koji su se prepoznali u ironičnom prikazu situacije u državi, trebala bi da se nastavi snimati. Kako glumac kaže, čekaju se domaći partneri kojima je u interesu da budu koproducenti ovog projekta.

- Tek kada naš čovjek zasija na evropskom nebu, tada ga počnu hvaliti i svojatati. Pogledajte koliko na domaćim televizijama imate hrvatskih i srbijanskih sapunica, a koliko se prikazuje ono što su naša djela. Vodimo stalnu borbu protiv vjetrenjača. Iskreno, novac nikada nije bio problem, jer ga nije ni bilo. Sramota je da kod nas godišnje izađu tek dva-tri filma - iskren je Omić.

Hapšenje najmlađeg Fazlinovića

Od početka snimanja popularne serije „Lud, zbunjen, normalan" Omić je zadržao ulogu policajca Džeme. Njegov lik će biti i u novim epizodama.

- Nastavljam da hapsim porodicu Fazlinović, a u novim epizodama imat ću i borbu s najmlađim članom. Naime, uhapsit ću i Izetovog nasljednika, praunuka Džemicu - otkriva nam Omić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.