KULTURA

Cazin : Održana promocija romana „Nijemi krik“

Četvrto književno djelo Kadife Tahirović Murajčić

Autor:S. J.

17.10.2014

U sali Kulturnog centra Cazin održana je promocija romana „Nijemi krik“, autorice Kadife Tahirović Murajčić iz Cazina. Nakon knjiga „Vječna ljubav“, „Stihom kroz voljeni, ponosni Cazin“ i „Kad ljubav zakasni“, ovo je četvrto književno djelo ove autorice, koje je bazirano na istinitoj priči o nasilju u porodici. Time je autorica željela poslati snažnu poruku svima, koji zatvaraju oči pred ovim problemom.                                        

- Roman govor o nasilju u porodici, tačnije nasilju nad ženom. Ovo je istinita priča o problemima u jednoj porodici, koji su izazvani alkoholizmom, priča koja jednostavno nije smjela ostati skrivena i ja sam odlučila, da je izvedem iz ta četiri zida, gdje se ona dešavala. Ovim romanom sam na neki način željela motivisati obespravljene u njihovoj borbi za svoje dostojanstvo i nadam se, da će poruke knjige imati efekta –kazala je autorica Kadifa Tahirović Murajčić.          

knjizevna-djela

Foto: (Četiri Kadifina književna djela)                                                             

Roman „Nijemi krik“ je posvećen svim ženama, koje su žrtve nasilja.                                                                                                                                 

- Nadam se, da će se žene nakon što pročitaju ovaj moj roman, odlučnije suprotstaviti nasilju u porodici. Zbog toga sam ga i napisala, da bi spasila nekog, da bi mnogima otvorila oči, jednostavno da bi pomogla ženama, koje trpe nasilje –dodala je autorica romana „Nijemi krik“.                                                                                  

Na izdavanju romana radila je ekipa, koja je bila angažirana i na izdavanju ranijih Kadifinih knjiga.

- Pomogli su mi profesor Bosanskog jezika Enes Zulić i profesorica Elma Mahmutović iz Bihaća, književni osvrt uradio je književnik Amir Talić iz Sanskog Mosta, a recenziju sa psihološko –socijalnog aspekta profesorica -pedagog Aida Hadžalić Selimović –pojasnila je autorica romana „Nijemi krik“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.