KULTURA

Bol je prestala, radujem se životu

Aida Čorbadžić nakon druge operacije ponovo na sceni

T. ĐEVIĆ

17.10.2014

Sopranistica Aida Čorbadžić krajem septembra ponovo je zablistala na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u ulozi Violete Valeri (Valery) u čuvenoj „Travijati", koja je vraćena na repertoar nakon duže pauze. Te večeri, osim njenog povratka na scenu, slavio se i život.

Čorbadžić se, naime, od maja prošle godine bori s karcinomom dojke.

Slavili život

- Izaći na scenu nakon skoro godinu i po i otpjevati cijelu predstavu, i to "Travijatu", bio je veliki izazov. Prelijep osjećaj. Bilo je suza na sve strane, na sceni i van scene te u publici. Svi smo plakali i slavili život i pobjedu. Naučila sam se radovati malim pobjedama - kazala je Čorbadžić.

Sve vrijeme liječenja od teške bolesti Aida se nije odricala ljubavi prema sceni. Dva dana nakon izvođenja "Travijate" u matičnoj kući, imala je drugu operaciju. Naredno jutro, odmah poslije operacije, bila je kod kuće. Već za tri dana uslijedila je proba.

- Bol je prestala, a radost i životna sreća su postali još jači. Zato, radujmo se svakom danu, budimo zahvalni i iskoristimo ga za lijepe stvari. Život je nevjerovatan dar i ne znamo koliko ga volimo dok nam ne počne kliziti iz ruku. Volite sebe i život - poručila je Aida.

Nova dirigentica

Oporavak nakon druge operacije protječe u najboljem redu, te se Čorbadžić uveliko priprema za nova izvođenja ponovo na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

- Približava se sljedeće izvođenje "Travijate", koje je planirano za 31. oktobar. Pripreme su već u toku. Dolazi i nova dirigentica iz Beograda, tako da će i to biti blago osvježenje za našu scenu. S mojim dragim kolegama dogovaramo koncert sredinom decembra s pitkim repertoarom - otkrila je Čorbadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.