Sutra koncert "Balade i sonate" pijaniste Bratolomeja Stankovića

U Domu oružanih snaga u Sarajevu

Fena
21.10.2014 17:00

 U sklopu manifestacije Dani Matice hrvatske u Sarajevu sutra će u Domu oružanih snaga biti upriličen koncert "Balade i Sonate" pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Bartolomej Stanković iza sebe broji čitav niz koncerata održanih u BiH i inostranstvu. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi svjetski priznate profesorice Pavice Gvozdić, te specijalističkog studija na Steinway Society akademiji u Veroni kod pijaniste Federica Gianella, odlučuje živjeti i raditi u domovini BiH, suprotno trendovima odlaska mladih iz BiH.

Poseban akcent njegovog rada su edukativne radionice kao što je "KLAVIR - kroz historiju i građu" koja će uskoro biti predstavljena i sarajevskoj publici u Domu Oružanih snaga.

Posebnost koncerta "Balade i Sonate" uz izvedbu djela od Mozarta, Chopina, Liszta, Prokofieva i Blagoja Berse, je i izvedba klavirske sonate bh. kompozitora Asima Horozića koja u sebi nosi poseban šarm i poletnost mladalačkog kompozitorovog stila.

Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo odbrane BiH, Općina Centar i BHRadio1, saopćili su organizatori.

NA VRH