KULTURA

Najviše bi mi značilo da ima ko da mi zapisuje stihove

Pjesnikinja Bisera Alikadić na liječenju u Općoj bolnici

T. Đ.

24.10.2014

Naša istaknuta pjesnikinja Bisera Alikadić već nekoliko mjeseci suočava se sa zdravstvenim problemima. Jučer je ponovo smještena u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje će boraviti 21 dana i biti podvrgnuta fizikalnoj terapiji. Kako nam je kazala u javljanju iz bolnice, probleme joj stvaraju bolovi u kičmi i koljenima.

- Mnogo mi je teško i da se krećem. Inače, ovo mi je četvrti put za tri mjeseca da sam u bolnici. Što se tiče mog stvaralaštva, izdavačka kuća „Dobra knjiga" trebala je objaviti moje djelo „Odmotavanje od kalema", za koju je Fondacija za izdavaštvo BiH namijenila 2.000 maraka. Međutim, knjiga još nije ugledala svjetlo dana - kazala je Alikadić.  
 
Pjesnikinja je u međuvremenu napisala nekoliko pjesama, a hoće li i kada biti objavljene sa sigurnošću nije mogla reći, jer sve zavisi od njenog zdravlja. Upitali smo je i da li joj se javljaju kolege.

- Neki se javljaju, ali i ne očekujem previše, jer i drugi imaju svojih problema. Najviše bi mi značilo da ima ko da zapisuje stihove kada imam inspiraciju. Neki pjesnici nisu zaboravljeni zato što nisu imali šta pisati, već zato što im nije imao ko pomoći - iskrena je Alikadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.