KULTURA

U petak koncert studenata Muzičke akademije u Sarajevu

U Bošnjačkom institutu

Autor:Fena

29.10.2014

Muzička akademija u Sarajevu, u suradnji s bh. koncertnom agencijom Sarajevo art, organizator je koncerta studenata te akademije, koji će biti održan u petak navečer u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.

Prilika je to za mlade talente koji će se potruditi publici prezentirati svoje umijeće. Organizator najavljuje da će se na tom koncertu predstaviti studenti instrumentalnih odsjeka i naglašava da je to tek dio bogatog programa kojeg Muzička akademija u Sarajevu poklanja bh. javnosti u okviru proslave 60. godišnjice postojanja.

- Kao što su slušatelji i redoviti posjetitelji koncerata Muzičke akademije u Sarajevu i navikli, koncertni program bit će sadržajan i raznovrstan. Sačinjavat će ga djela velikana muzičke umjetnosti B. Marcella, F. Schuberta, N. Paganinia, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskog, C. Debussya, F. Liszta, ali i suvremenih kompozitora poput V. Ivanovića, N. J. Živkovića i G. Tudora - najavljuje organizator.

Repertoar, koji pokriva nekoliko stilskih epoha, omogućit će slušateljima, kako se navodi,  kratki pregled muzičke prošlosti, ali i uvid u muzička dešavanja karakteristična za tokove ovovremene muzičke umjetnosti.

U najavi tog događaja ističe se da taj muzički događaj promovira mlade umjetnike i njihovu namjeru da obogate kulturni život Bosne i Hercegovine.

Koncert studenata Muzičke akademije u Sarajevu najavljen je za petak u 19.30 sati u sali Bošnjačkog instituta, a ulaz je besplatan, navodi organizator.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.