Indexovci Zeničanima predstavili "Tita u raju"

Urnebesna komedija na sceni BNP-a

A. DŽ.
03.11.2014 21:57

Na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici večeras je izvedena predstava Indexovog pozorišta "Kod Tita u raju". Branislav Petrušević u predstavi glumi lik Josipa Broza Tita, a na ideju o predstavi došao je kroz razgovor sa kolegom Rankom Goranovićem Racom, koji je u podjeli Franjo Tuđman. Sa njima je u predstavi i mladi glumac Ljuba Stanović koji tumači lik Slobodana Miloševića.

Predstavu su započeli lokalnim zeničkim temama, i to tek izgrađenom serijom "kružnih tokova", kao i praznim Bilinim Poljem, na kojem fudbaleri Čelika igraju svoje premijerligaške utakmice. Iako je izvorni tekst nastao prije godinu dana, te premijerno izveden u novembru 2013. godine u Sarajevu, dodatno su ga oživjeli novim "momentima" poput beogradske parade u čast Putina, imitacijom novog srbijanskog premijera Dačića, ali i dešavanjima u svim bivšim jugoslovenskim republikama. 

Predstava je urađena tako da je mogu gledati i u njoj uživati i mlađi, koji su rođeni nakon Tita, kazao nam je Petrušević. Nakon Zenice, predstava će biti izvedena u Travniku (utorak), potom i u Kaknju (srijeda), Zavidovićima (četvrtak, 6.11), Žepču (petak, 7.11) i Vitezu (subota,  8.11).

 

NA VRH