KULTURA

Godišnja smotra folklora u Bosanskom Šamcu

Učestvovali umjetnici iz pet mjesta

S. JEREMIĆ

11.11.2014

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Šamac", u Bosanskom Šamcu je održan godišnji koncert na kojem su učestvovala kulturno-umjetnička društva iz Bosanskog Broda, Kožuha, Crkvine, Obudovca i Bosanskog Šamca.

Predsjednik KUD "Šamac" Mladen Radović rekao je da je ovo prvo predstavlјanje KUD-a nakon katastrofalnih poplava.

- Nakon poplava, čim su uslovi dozvolili, društvo je svoj rad pokrenulo u julu. Želјa nam je bila da nastavimo sa druženjem i da održimo godišnji koncert kao i svake godine - kaže Radović.

Umjetnički koreograf u KUD "Šamac" Stana Nagradić istakla je da je koncert pripremlјen sa KUD-ovima koji su za vrijeme i poslije poplave bili uz kolege iz Bosanskog Šamca.

- Ovo je vid zahvalnosti za sve što su učinili za nas, a i početak budućih aktivnosti. Naše kulturno-umjetničko društvo ima ponude za putovanja u Nјemačku i Francusku, učešće na festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Federaciji BiH - kazala je Nagradić.

Predsjednik KUD "Duško Trifunović" iz Bosanskog Broda Mira Marić istaknula je da su članovi ovog društva došli u Bosanski Šamac da pomognu kolegama i da bi se nastavila dosadašnja dobra saradnja.

Dragica Marinković iz KUD "Posavina" podsjetila je da je društvo počelo sa radom 2013. godine i da im je želјa da uspostave dobar kontakt sa svim društvima i sa lokalnom zajednicom.

Na godišnjem koncertu u Bosanskom Šamcu predstavili su se: KUD "Duško Trifunović" iz Bosanskog Broda, KUD "Miloš Kupres" iz Kožuha, KUD "Posavina" iz Crkvine, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Obudovca i lokalni KUD "Šamac".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.