KULTURA

Nurif Kadrić: Bio sam nervozan kad sam se prvi put trebao skinuti

Više od 15 godina radi kao muški model

M. Ču.

27.11.2014

Nurif Kadrić (46) više od 15 godina zaposlenik je sarajevske Srednje škole primijenjenih umjetnosti kao muški model, gdje pozira učenicima u odjeći, ali po potrebi i bez nje.

- Posao sam našao putem oglasa. Prvi put kada sam morao skinuti odjeću bilo je malo nervoze, a vremenom je nestalo. Vodim računa o svom zdravlju i izgledu, pa mi nije problem pozirati - kazao nam je Kadrić.

Njegov posao ponekad zna biti naporan, jer u pojedinim pozama teško je izdržati bez pomjeranja ili pauze.

- Srećom, imam dobru saradnju s profesorima pa kada se umorim, mogu napraviti pauzu. Posao je dobar, ide mi radni staž, penziono, plaća je mogla biti i bolja, ali, s obzirom na to kakva je situacija u državi, ja sam prezadovoljan. Nemam ekstra prohtjeve, odradim svoje časove, niko nije imao primjedbi na mene i to mi je najbitnije. Dobra komunikacija je najvažnija u ovom poslu - istakao je Kadrić.

Pozirao je i privatno istaknutim umjetnicima.

- Sarađivao sam s Mirzom Ibrahimpašićem i Admirom Halilovićem. Cijena je tri KM po satu, a za akt je malo više. Ustvari, sve zavisi kome poziram - povjerio nam je Kadrić.

Pitali smo ga kako njegova porodica i prijatelji gledaju na zanimanje kojim se bavi te jesu li ga ikada osuđivali zbog toga.

- Nisam oženjen, nemam porodicu. Nisam opterećen glupostima, širokih sam shvatanja i ko ima pravo da za nečije zanimanje kaže nešto, koja je to sloboda - govori Kadrić.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.