Tuzla: Promovisana knjiga "Plamen jedne svijeće"

Autorica je Maida Hamzić, učenica 2. razreda Gimnazije "Ismet Mujezinović"

M. Ahmedić
10.04.2015 20:56

Promocija prve knjige Maide Hamzić iz Kladnja pod nazivom "Plamen jedne svijeće" danas je održana u amfiteatru Gimnazije "Ismet Mujezinović" u Tuzli. Maida je učenica 2. razreda ove gimnazije i jedna je od rijetkih mladih ljudi koja se odlučila baviti pisanom riječju.

- Ovo je moja prva promocija Zbirke poezije i proze. Knjiga je izašla u 500 primjeraka. Radi se o tematici koja je različita. Počevši od svih događaja od 1992-1995. godine u Srebrenici, kao i masakra na tuzlanskoj "Kapiji", do onih ljubavnih - kazala je Hamzić.

promocija-knjige-plamen-jedne-svijece

Istaknula je da se ideja za pisanjem ove knjige rodila prije tri godine, kada je prvi put posjetila Srebrenicu, te je njena prva pjesma, kako kaže, nastala o Srebrenici.

- Tada sam uvidjela da imam talenta i dara da pišem pjesme i o svemu ostalom. Kasnije sam to krunisala u Zbirku poezije i proze. Nastavit ću i u budućnosti pisati knjige - podvukla je Hamzić.

publika-na-promociji-knjige-ispunila-amfiteatar

Pored dara za pisanje, Maida se bavi i glumom, te je članica Pozorišta mladih Tuzla, pod rukovodstvom tuzlanskog glumca Adnana Mujkića.

Ova mlada pjesnikinja je promocijom svoje prve knjige "Plamen jedne svijeće" oduševila publiku, koja je ispunila amfiteatar do posljednjeg mjesta.

Ispred amfiteatra su bile izložene knjige Maide Hamzić, gdje su svi zainteresirani posjetioci imali priliku kupiti je po cijeni od 10 KM.

NA VRH