KULTURA

MEKSIKO "Helverova noć" izvedena tri noći zaredom

Predstava Kamernog teatra 55 dobila veliki publicitet

Onasa

13.4.2015

Tri noći zaredom, publika Festivala Centro Historico 2015, u dvorani Laboratorio Arte Alameda u Meksiku, ispraćala je ovacijama sjajnu igru Mirjane Karanović i Ermina Brave u predstavi "Helverova noć", saopćio je Kamerni teatar 55.

Predstava "Helverova noć" Kamernog teatra 55 u režiji Dine Mustafića, dobila je veliki publicitet u printanim i elektronskim medijima, kao predstava "teatra otpora" (dnevni list Reforma) prema  diskriminaciji i nasilju, vojnom i političkom teroru većine nad slabijim i drugačijim manjinskim zajednicama.

Ističe se i posebna uloga Kamernog teatra 55 za vrijeme opsade Sarajeva, kao "prostora hrabrosti i kreacije, uzvišenog duha koji je prkosio ratu".

U komentarima poslije predstave Umjetnički direktor Festivala Sergio Vela ističe kako je bila privilegija vidjeti ovu veličanstvenu predstavu sa glumačkim kreacijama koje će se pamtiti.

Publika je ostajala poslije svake izvedbe čekajući glumce da im se zahvali za uzbudljivo i emotivno pozorišno iskustvo.

Tako je ova kultna predstava Kamernog teatra 55 ostvarila još jedno uspješno gostovanje na festivalima u Latinskoj Americi nakon Kolumbije (Bogota), Kostarike( San Jose) i Gvadalahare prije tri godine.

Predstavi "Helverova noć" već u julu slijedi učešće na festivalu u Barseloni

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.